Linked-In icon Zeno Software
icon voor menu
Blogterug
Begeleidend plaatje
21-01-2016 - HTML5 wordt de standaard
Afgelopen december maakte Facebook bekend te stoppen met Flash voor het afspelen van animaties en video’s op de website. Voor de spelletjes wordt nog wel gebruikgemaakt van Flash, maar de rest van de Facebook-pagina’s worden opgebouwd in HTML5. Op zich zagen we dit wel aankomen, maar niemand had verwacht dat de ontwikkeling zo snel zou gaan. Niet alle browsers konden nog niet zo lang geleden goed overweg met HTML5. In zeer korte tijd zijn alle browsers HTML5-proof gemaakt, waardoor steeds meer bedrijven volledig zullen overstappen op HTML5.

HTML5 en multimedia

HTML5 is de nieuwe standaard, de opvolger van HTML4. De HTML’en 1 tot en met 4 waren allemaal redelijk statisch, het was niet mogelijk flitsende websites met animaties en video’s eenvoudig op te bouwen. Wel waren er al elementen in de versies waarin een programmeur aan een object een type kon meegeven, zoals bij een movie: mp4 of flv. Het probleem was echter dat de ene browser wel iets met mp4 kon en de ander niet. Dus een programmeur die een muziekje of video wilde toevoegen aan de website, moest alle mogelijke formaten in zijn script verwerken. Dit kostte natuurlijk erg veel tijd. En gelukkig is dit probleem met HTML5 getackeld, daar zit het toevoegen van multimediacomponenten standaard in en de meeste browsers kunnen met deze componenten overweg.

Voordelen van HTML5

HTML5 is de nieuwe standaard en dat brengt automatisch een aantal voordelen met zich mee:
Snelle ontwikkeling door gebruik smartphones en tablets

Wij hadden 2 jaar geleden niet kunnen bedenken dat de ontwikkeling zo snel zou gaan. Met name door het toegenomen gebruik van smartphones en tablets en de simpelheid in het gebruik van apps en de stores is de ontwikkeling nog sneller gegaan dan verwacht. Zo is de methode van updaten op mobiele apparatuur zo logisch en vertrouwd, dat de producenten van de Operating Systems niet konden achterblijven. Elke producent heeft nu een ‘store’ en biedt hierin op dezelfde wijze diensten aan als op de mobiele apparaten. Hierdoor zijn veel browsers geschikt gemaakt voor de ondersteuning van HTML5.


Zeno Software kiest ook voor HTML5

Wij zijn zeer verheugd met deze ontwikkelingen en hebben lang gewacht op dit moment. In 2016 stappen wij volledig over op HTML5. Deze overstap betekent dat we ons alleen nog maar hoeven bezig te houden met de ontwikkeling in HTML5 en dat we geen werk meer dubbel hoeven te doen. We kunnen onze klanten een beter product bieden, omdat we van alle voordelen van HTML5 ons graantje kunnen meepikken.

Bent u nieuwsgierig geworden? U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.