Linked-In icon Zeno Software
icon voor menu
Blogterug
Begeleidend plaatje
04-03-2016 - Cloud maakt thuiswerken makkelijker

Sinds 1 januari 2016 is de Wet Flexibel Werken in werking getreden. Het doel van deze wet is om flexibel werken te bevorderen. Zo kan een werknemer een officieel verzoek bij zijn werkgever indienen om thuis te werken. De werkgever hoeft dit verzoek niet in te willigen, maar is wel verplicht om het verzoek serieus in overweging te nemen. Steeds meer mensen gaan thuiswerken. Goede cloudoplossingen kunnen hierbij van pas komen.


Minder files met het nieuwe werken

Serge Evers, directeur bij Zeno Software, werkt zelf thuis: “Ik werk alweer 10 jaar vanuit huis. Hiervoor hadden we een kantoor in Arnhem en daarna in Oosterbeek. Je bent toch al zo snel per dag een uur in de auto aan het rijden. Echt zonde van je tijd.” Serge is een groot voorstander van thuiswerken. Medewerkers kunnen zelf beslissen wanneer zij hun werk doen. Ze verdoen hun tijd niet in de file. En het is beter voor het milieu. Belangrijk is echter wel dat thuis een goede en veilige werkplek wordt ingericht.


Werkplek thuis

Als medewerkers thuis gaan werken, is het natuurlijk belangrijk dat zij een goede werkplek hebben. Een bureau, een goede stoel en een internetverbinding. Maar daarnaast moet een werknemer bij bepaalde programma’s kunnen om zijn werk te kunnen doen. Een mogelijke oplossing hiervoor is het gebruik van een VPN. Hier is echter wel een cliëntprogramma of bepaalde software voor nodig. De werkgever moet hiervoor zorgen. Daarnaast is hij er ook verantwoordelijk voor dat alles wordt geïnstalleerd en veilig is. Serge: “Dat is best een opgave. Op een computer die je niet kent. De systeembeheerder moet daar allemaal extra tijd insteken.”


Thuiswerken in de cloud

Een betere mogelijkheid dan het werken met VPN is het werken met software dat in de cloud staat.

Als u Zeno Software gebruikt voor uw financiële administratie kunt u makkelijk thuiswerken. Dit zijn de voordelen bij het gebruik van onze software:
Working 9 to 5

Serge: “Ik geloof niet in het verplicht op kantoor zitten en van 9 tot 5 te moeten werken. Wie zegt dat het werk daadwerkelijk wordt gedaan? Je bent veel productiever als je thuis werkt en zelf je uren indeelt. Maar de techniek moet natuurlijk wel goed geregeld zijn.” De Wet Flexibel Werken die sinds 1 januari jongstleden van kracht is geworden, is nog erg summier. De komende jaren zal hier ongetwijfeld verandering in komen. De techniek en de automatisering is volop in ontwikkeling. Nu de overheid en de werkgevers nog.


Wilt u meer weten over werken in de cloud? Neem contact met ons op!