Linked-In icon Zeno Software
icon voor menu
Blogterug
Begeleidend plaatje
30-10-2015 - Financiële administratie via de cloud
Zeno biedt al 25 jaar betrouwbare software aan voor uw financiële administratie. Sinds ongeveer 10 jaar leveren wij deze software via internet aan, middels onze eigen cloudoplossing. Bij veel mensen gaan de alarmbellen rinkelen bij het woord cloud, want is dat wel veilig? Cloud heeft veel parallellen met de levering van elektriciteit, elektriciteit komt bij u thuis uit de muur, maar waar komt het precies vandaan? Dat is nooit helemaal duidelijk. Wij maken voor de cloudoplossing die wij u bieden gebruik van onze eigen servers die zijn ondergebracht in een datacenter dat wij zorgvuldig hebben uitgekozen. Veiligheid en betrouwbaarheid staan bovenaan.

Voor- en nadelen cloud

Er is de afgelopen jaren veel geschreven en gezegd over cloud. Wat zijn de meest gehoorde voor- en nadelen over cloudoplossingen?

Voordelen cloud:


• U kunt via een beveiligde internetverbinding bij het benodigde programma.
• U hoeft zelf geen servers aan te schaffen.
• Software wordt voor u bijgehouden, er vinden (automatische) updates plaats.
• Er worden back-ups gemaakt.
• U kunt meerdere mensen (personeel) toegang geven tot de server.

Nadelen cloud:


• U weet niet precies waar uw gegevens precies zijn opgeslagen.
• Is de verbinding echt veilig?
• Als uw gegevens zijn opgeslagen in de Verenigde Staten dan hebben zij het recht om in uw gegevens te kijken.

Servers en datacenter

Voor ons is het zeer belangrijk dat uw gegevens op een veilige plek staan en dat niemand daarbij kan komen. Daarom hebben wij onze eigen servers ondergebracht op een betrouwbaar datacenter. Onze administratieve software, die wij zelf ontwikkelen middels opensource-software, staan op onze eigen servers. Deze servers zijn ondergebracht op het datacenter van BIT (in Ede, Nederland). BIT is een betrouwbare partij die transparant is en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Zij kunnen fysiek wel bij onze servers komen, maar niet bij de inhoud ervan. Uw gegevens staan veilig in Nederland, dus de Amerikaanse overheid kan/ mag er niet bij.

Wilt u meer weten over onze servers of het datacenter? U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.