Linked-In icon Zeno Software
icon voor menu
Blogterug
Begeleidend plaatje
13-09-2016 - Jarige Linux een van de meest gebruikte besturingssystemen ter wereld
Op 25 augustus jongstleden vierde Linux zijn 25ste verjaardag. Wat ooit begon als hobby voor Linus Torvalds is nu uitgegroeid tot een van de meest gebruikte besturingssystemen in de wereld. In eerste instantie werd Linux ontwikkeld door vrijwilligers. Inmiddels hebben grote bedrijven als Facebook, Samsung en Google Linux omarmd en werken hun beste medewerkers er dagelijks aan om de code te verbeteren. Wat maakt Linux zo populair?

Introductie van Linux in de zakelijke wereld
Onlangs publiceerde Computerworld een interessant artikel met als titel: Linux-explosie te danken aan fintech. In het artikel wordt omschreven hoe Linux is opgenomen door de zakelijke wereld. Een opmerkelijk verhaal. Je zou verwachten dat grote financiële instituten eerst op kleine schaal en voor minder belangrijke systemen zouden starten met Linux. Niets is minder waar. De eerste grote Linux-uitrollen waren op juist voor de bedrijfsvoering kritieke systemen.

Uptime is belangrijk
Een ander opmerkelijk punt uit het artikel is dat de financiële instellingen de meest geavanceerde programma’s uitrolden op

Linux die een uptime en prestaties vereisten van 99,9999%. Dit betekent dus dat zo’n systeem per jaar maar enkele minuten down mag zijn. Dat is dus met bijna geen ander operating systeem voor elkaar te krijgen. Dat grote financiële instellingen om deze reden kiezen voor Linux geeft een grote mate van vertrouwen in dit besturingssysteem aan.


Waarom kiest Zeno Software voor Linux?

Het is misschien een beetje cliché, maar wij hebben onder andere gekozen voor Linux, omdat het betrouwbaar is, goed onderhouden en gratis. Maar dat is niet het enige, enkele andere voordelen van Linux zijn:


Mooie toekomst voor Linux

Wij vinden het zeer prettig om met Linux te werken, al jaren lang. En dat hebben anderen nu ook ontdekt. Dat nu ook grote financiële bedrijven met Linux werken, zegt genoeg. Linux is goed, betrouwbaar en heeft een mooie toekomst!